Хотел Александар Палас, хотел со пет ѕвезди, Скопје

Адреса: Бул. Октомвриска Револуција бр.15  ·  1000 Скопје, Македонија
Тел: + 389 2 3092 392  ·  Факс: + 389 2 3092 152
Локално време: 01:24  ·  Weather link


Контакт банкет сали

 

../../Upload/Galerii/6817-11_.jpg ../../Upload/Galerii/5686-22.jpg ../../Upload/Galerii/3326-33.jpg ../../Upload/Galerii/1834-44.jpg ../../Upload/Galerii/7537-1616.jpg

Конгресен и банкетен центар

Хотелот Александар палас има изградено висока репутација во организирањето на бизнис состаноци, конференции и свечености.
Конгресниот центар е еден од најголемите капацитети во земјата, во кој може да се сместат до 1000 гости во банкет-стил и до 1800 гости кино-систем за конференции и во согласност со настаните, може да биде поделен на четири сали, а распоредот на салите може да се намести во согласност со барањето на клиентот (банкет, школски, П-систем, коктели – со различни капацитети).
Хотелот, исто така, нуди и четири помали сали со опрема за бизнис состаноци.
Конференцискиот центар располага со опрема за симултан превод, озвучување, телефонски линии и целосна опрема за други намени: самити, конгреси, конференции, семинари, модни ревии, презентации, концерти и други видови манифестации.
Техничка опрема
 • инфраред систем за симултано преведување;
 • ресивери;
 • конференциски микрофони;
 • безжични микрофони;
 • компјутер;
 • компјутер со поврзување на интернет;
 • машина за фотокопирање;
 • аналогна телефонска линија / интернет;
 • безжичен интернет;
 • телефон / факс;
 • ЛЦД проектор;
 • платна за проекција;
 • аудиоснимање;
 • опрема за озвучување;
 • флипчарт;
 • пијано.