Хотел Александар Палас, хотел со пет ѕвезди, Скопје

Адреса: Бул. Октомвриска Револуција бр.15  ·  1000 Скопје, Македонија
Тел: + 389 2 3092 392  ·  Факс: + 389 2 3092 152
Локално време: 01:24  ·  Weather link

Хотелот Александар Палас се наоѓа на десниот брег на реката Вардар веднаш до градскиот парк, 3 километри од градскиот центар и поважните административни, владини и бизнис објекти.
Растојанија:

Аеродром: 23 km 20 минути
Железничка станица: 5 km 10 минути
Автобуска станица: 5 km 10 минути
Градски центар: 3 km 7 минути
Градски парк: 0,1 km 1 минути

Скијачки центар Маврово:
Хотел Фершпед Маврово 110 km

Охридско езеро:
Хотел Метропол и Белви 185 km

Скопски аеродром распоред:
www.airports.com.mk

Граници:

Србија: 47 km
Бугарија: 114 km
Грција: 160 km
Албанија: 192 km